Home » Simone van Straten (Sisters of Suffocation): het was een mooie ervaring

Simone van Straten (Sisters of Suffocation): het was een mooie ervaring

door Jochem van der Steen
205 views 4 minuten leestijd

Rockportaal draagt de hardwerkende dames van Sisters of Suffocation een warm hart toe. Deze dames maken brute death metal die mijlenver afstaat van wat veel mensen verwachten bij female-fronted metal. Gitariste Simone van Straten mocht onlangs invallen voor de vaste gitariste van populaire thrash formatie Nervosa. Een mooi moment om haar eens te spreken.
Stel jezelf kort voor
Mijn naam is Simone van Straten, ik ben 20 jaar en kom uit Eindhoven. Ik speel gitaar in Sisters Of Suffocation en ben afgelopen jaar afgestudeerd aan de Metal Factory.
 
Hoe werd je invaller voor de tour van Nervosa?
Fernanda Lira heeft contact opgenomen via Facebook. Ze vertelde dat ze op tour gingen en Prika Ameral last-minute helaas niet meer mee kon wegens gezondsheidsproblemen van haar vader. Op het moment dat ik niet in kon vallen zouden ze alles moeten cancellen. Natuurlijk leek me dit hartstikke cool, dus ik heb gelijk ja gezegd. Nervosa had al ooit van Sisters Of Suffocation gehoord omdat Martin Furia (onze producer, hun geluidsman) het ooit had laten horen. Daardoor wisten ze wie ik was.
 
Hoe moeilijk was het om hun nummers je eigen te maken?
Ik kreeg het nieuws te horen ongeveer 2 weken voordat we zouden vertrekken. Dus vanaf dat moment heb ik me opgesloten in m’n kamer en alles zo snel mogelijk geleerd. De technieken waren gelukkig niet nieuw voor me, dus het was goed te doen.
 Hoe werd je als nieuweling ontvangen door de band?
Het was fantastisch. We hebben elkaar ontmoet bij de eerste show in Freiburg. Wanneer we elkaar zagen was het vooral blijheid en knuffels. Ze waren ontzettend lief en dankbaar dat ik ze hielp. Ze waren echt geweldig.
Hoe reageerden de bandleden van Sisters of Suffocation op dit nieuws?
Ze zeiden gelijk: doen, doen, doen! Het enige probleem was dat we wat shows hadden staan in die weken. Ik moest dus wel voor een invaller zorgen. Gelukkig heeft Johan Girard (Facelifter), ons uit de brand geholpen, super aardig!
 
Hoe zwaar was het touren?
Op het begin is het vooral wennen, slapen in een (rijdend) bed in een bus. Alles wende wel heel snel. Het gekke is dat je weinig slaapt en totaal geen ritme hebt, maar dat na een tijdje niet meer merkt. Je hebt niet meer in de gaten dat je moe bent of dat het zwaar is, en dat is maar goed ook haha. Het was vooral een mooie ervaring. Je ziet zoveel verschillende landen/steden. Alles is zo anders dan in Nederland. Er was gelukkig ook veel tijd om door de stad heen te lopen overdag, dus dat hebben we zeker vaak gedaan.
 
Wat is het gekste of meest rock & roll wat je meegemaakt hebt on tour?
Hmm, moeilijk. Er is gewoon heel veel grappigs gebeurd door alle weken heen. Er was een avond waar het niet zo beviel en de mensen wat minder aardig waren. Vervolgens hebben we daar heel de nacht gratis gedronken (ze vroegen gewoon niet om geld). Op een gegeven moment zei de barvrouw dat we nog voor álle drankjes moesten gaan betalen, dus toen zijn we maar gevlucht. Ohja, en de promoter van die zaal was zo dronken dat hij gewoon face-first van een tafel af viel. Ja, dat was een aparte avond.
 
Wie zijn je voorbeelden?
Het leuke is dat ik  bij Nervosa de manier van zichzelf presenteren in de metal erg respecteer. Des te leuker dat ik meegevraagd ben door ze.
Als gitarist is Ola Englund (o.a. Six Feet Under) een grote inspiratie voor me. Zijn manier van spelen en sound is waar ik van houd en van kan leren.
 Wat kunnen we binnenkort verwachten van Sisters of Suffocation?
Met de Sisters zijn we op dit moment hard aan het werken aan ons nieuwe full-length album! Daarnaast zijn er een aantal coole festival shows bevestigd in de zomer.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00