Home » St. Plaster + Bad Religion – Effenaar (Eindhoven) 22/05/2019

St. Plaster + Bad Religion – Effenaar (Eindhoven) 22/05/2019

door Jochem van der Steen
123 views 2 minuten leestijd

Als je al 30 jaar meedraait in de punkrock kun je natuurlijk een flinke hoeveelheid fans vergaren. Het mag wat dat betreft ook geen verrassing zijn dat de Effenaar ram uitverkocht is.
Voor St. Plaster een prachtige manier om nieuwe zieltjes te winnen natuurlijk, zo’n uitverkochte zaal met punkrockers van alle leeftijden. Hun sound past dan ook zeker prima bij wat er na gaat komen. Met slechts 1 album op hun naam is het makkelijk alle favorieten te spelen. Daarover gesproken, hun nummer Figurehead (duidelijk over Trump) laat horen dat ze ook een perfect voorprogramma zouden zijn voor Anti-Flag (luister maar eens naar hun Die For Your Government). Energiek en met leuke afwisseling van vocalisten is deze lokale traktatie een heerlijk opwarmertje.
De jaartjes hebben Bad Religion frontman Greg Graffin’s haren dan wel weer een stuk grijzer doen kleuren, hij staat zeker nog met energie en duidelijk verlangen naar het optreden op het podium. De bouncy maar zeker maatschappijkritische muziek doet het goed in een dergelijke volle zaal.
Van de aftrap Them & Us tot favorieten als Fuck You, Generator, en American Jesus tot de nieuwe nummers als My Sanity blijft het gaspedaal lekker ingedrukt met niet te veel geklets er tussendoor. Als afsluiter volgt, bijna vanzelfsprekend anthem Punk Rock Song.
Dan smeekt het publiek om een toegift. En dat komt er. En hoe. Helemaal integraal hun succesalbum No Control! Omdat het kan en omdat het nu zijn dertigste verjaardag beleefd.
Een portie respect voor deze vijftigers die deze topprestatie nog neer weten te zetten. Okay, nog eens 30 jaar zullen ze niet redden, maar voorlopig kunnen ze nog wel even door!


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00