Home » Stream of Passion – Effenaar (Eindhoven) 01/07/2011

Stream of Passion – Effenaar (Eindhoven) 01/07/2011

door Marc Koetse
136 views 2 minuten leestijd

Een hele avond Gothic Metal staat er vanavond geprogrammeerd in de Effenaar, met twee Nederlandse bands op het affiche. Stream of Passion komt zijn nieuwe cd, “Darker Days” die verleden week uitkwam, met ons doornemen (Zie ook de recensie elders op Rockportaal.nl). Om niet achter te blijven belooft ook de special guest Nemesea ons met nieuwe nummers te vermaken.  Zij hebben een nieuw album, “The Quiet Resistance” op de rol staan.
[singlepic id=11123 w=320 h=240 float=left]De avond wordt afgetrapt door Nemesea. Deze uit Groningen afkomstige band brengt een mooie lange set die maar liefst drie kwartier duurt. Nu begrijpen we dus ook wat het “special guest” op de flyers inhoudt. Gezien het feit dat de kleine zaal van de Effenaar nu al knap vol staat heeft het publiek dat ook begrepen. De set is gevarieerd met mooie melodische nummers afgewisseld met stevige stukken. Echt heel hard knallen doet het niet, maar het rockt erg lekker. Soms bekruipt me wel het gevoel dat de stem van frontvrouwe Manda het net niet trekt. Iets dat je gezien eerdere, lovende kritieken niet zou verwachten. Toch is het allemaal zeer de moeite waard en is het een goed optreden.
[singlepic id=11136 w=320 h=240 float=right]Het optreden van Stream of Passion begint meteen met een knaller als koud een minuut onderweg, het brand alarm afgaat en de muziek dus uit en het zaallicht aan. Naar verluid, is het uitbundige gebruik van de rookmachines hier debet aan.  Gelukkig duurt het oponthoud niet lang en kan de band opnieuw van start voor een show van bijna anderhalf uur.  De band brengt een mix van nummers van vorige albums, maar het accent ligt, zoals te verwachten op de nieuwe cd. Het geluid van Stream of Passion is beduidend harder en rauwer dan Nemesea. Aangevuld met een gave, goed doordachte lichtshow wordt het publiek getrakteerd op een heerlijk concert
Al met al een fijne avond, twee bands die hoewel ze meestal het zelfde stempel op gedrukt krijgen, duidelijk een eigen geluid hebben en dat ook over wisten te brengen. Beide shows waren strak en het aanzien waard, de kleine schoonheidsfoutjes doen daar helemaal niets aan af.
[nggallery id=907]
[nggallery id=908]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00