Home » The Black Capes – All These Monsters

The Black Capes – All These Monsters

door Edwin Knip
113 views 2 minuten leestijd

Donkere maar melodieuze gothic metal uit Griekenland.
De vijfkoppige formatie werd in 2016 opgericht met muziek van Type’O Negative en Sisters Of Mercy in het achterhoofd. De bandleden hebben voorheen ervaring opgedaan in bands als Potergeist, Inactive Messiah en Human Base. All These Monsters is het debuutalbum, en de invloeden van de twee eerder genoemde bands is duidelijk te horen. In een nummer als We Will Never Die klinkt de somberheid van Sisters Of Mercy en gaandeweg wordt het nummer wat rauwer en feller. Bij de langzame stukken klinkt de stem van zanger Alexader S.Wamp donker en monotoon, en bij de snellere stukken laat hij horen dat hij over een krachtige zangstem beschikt. Wolf Child begint luchtig, wat toetsen en monotone drumslagen waarna een langzame gitaar riff ingezet wordt. Het is één van de rustigste nummers op het album.
De andere bandleden zijn gitaristen Thanos Jan en Irene Ketikidi, bassist Chris Rusty, drummer Christos Grekas en toetsenist Dimitri Stathakopoulos. Deze laatste hoort officieel niet bij de line-up, maar doet wel mee op het album. Een album met tien nummers waaronder een twintig seconden tellende instrumentaal intro, met een totale lengte van iets meer dan een half uur. Het is niet lang, maar de band laat in dit korte tijdsbestek horen wel degelijk bestaansrecht te hebben. De afwisseling tussen de nummers is meer dan voldoende om de aandacht vast te houden, en mede door de combinatie van somber, deprimerend en agressief snel binnen de diverse nummers is het een lekker album om naar te luisteren.
Al met al een album dat zeer zeker een kans verdiend bij de twijfelaars. Voor de fans van dit genre is het een absolute must!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00