Home » The Golden Wonderboys – Voor ons persoonlijk is punk een trots opgestoken middelvinger naar SBS6 kudde schapen en alles wat hipster en trending is

The Golden Wonderboys – Voor ons persoonlijk is punk een trots opgestoken middelvinger naar SBS6 kudde schapen en alles wat hipster en trending is

door Jochem van der Steen
85 views 5 minuten leestijd

In de top tien van grootste verrassingen van 2016 staat bij mij toch wel mijn kennismaking met The Golden Wonderboys. Een lekker geluid, maar vooral een goudeerlijke band met een sympathieke frontman. Vandaar dit interview met deze frontman, Joost (ook bekend als Pinkel), zodat jullie ze ook wat beter leren kennen.
Hoe kwamen the Golden Wonderboys bij elkaar? 
3/5 van deze bezetting speelde rond het jaar 2000 al eens met elkaar in Dukes Of Violence. Na zijn scheiding in 2014 vond Senior (gitaar) dat er weer gerockt moest worden na  dat er godverdomme weer gerockt moest worden en betrok samen met Michiel (bas), een oefenruimte. Een eerste onbetrouwbare groep bandgenoten verliet snel het toneel en in een packagedeal met een drummer kwam oude bekende Huib (gitaar) in zicht. Pinkel (vocals) zat bij Michiel en senior in d.o.v. en toen senior hem ergens in de laatste uitwassen van een gezamenlijke burn-out sprak was ook hij terug aan boord.
Na weer een drummerwissel zijn we in deze bezetting met als drummer, de legendarische, Max Kohnstam op een 4 daags tourtje met superherostatus en maniac forces gegaan als: de Patties –Eindhoven BrardCore-. Onze tweede show was in Nancy en dat was precies wat we zochten. Smerige, rauwe, slecht geregelde chaos en met de mannen de auto in en rocken!
Daarna is stagiare Thomas op het drumkrukje komen zitten en zijn we als The Golden Wonderboys onze eerste shows gaan doen en hebben we wat afgemixte live-opnamen online gegooid. Leve de scheiding en hulde aan de burn-out!
 
Hoe zou je zelf de sound omschrijven?
Haha! Bij het interview van Eindhovenrockcity.nl hebben we deze vraag omzeilt door jouw review van onze show met Bonecrusher en Angstgegner te gebruiken.
Hardcore singalong anthems met een gouden randje!
Een vuig mengsel tussen singalong streetpunk, hardcore, jaren negentig beginnersmetal en jaren ’80 stadionrock.
 
Welke bands hebben jullie geinspireerd?
 
Dat ligt eraan aan wie je het vraagt maar in general toch hardcore bands als Sick of it All en Blood for Blood en punkrock. Buiten hc/punk liggen onze interesses verspreid over  oi!, metal, ska en eigenlijk alles wat echt en oprecht klinkt. En senior houdt van Slayer. Onze inspiratie ligt voor een groot deel ook in het vertalen van het gevoel dat we kregen als we op roadtrip waren naar b.v. De European Hardcore Party’s eind jaren negentig. Dat is precies het bravoure en de flamboyance die we nu op het podium willen brengen.
 
Wat is punk?
Het is niet aan ons om in te vullen wat de definitie van punk zou moeten zijn. Sowieso is het meer een instelling dan een muzikale stroming… Voor ons persoonlijk is punk een trots opgestoken middelvinger naar SBS6 kudde schapen en alles wat hipster en trending is. Ongeacht of dat op dat moment sociaal wenselijk is of niet.
 
Hoe maatschappelijk betrokken ben je en in hoeverre komt dat tot uiting in je muziek?
Ik zou ons niet willen omschrijven als per definitie sociaal betrokken. Het gaat een beetje om het punt waar de verbazing omslaat in irritatie. We leven in rare tijden maar mensen lijken het allemaal wel prima en dat is een verbazend en frustrerend tegelijk schouwspel. We claimen niet “het grote gelijk” aan onze zijde te hebben maar overdrijven graag om in ieder geval de discussie open te houden zoals in ons nummer “hipster holocaust”
 
Je draait al wat jaartjes mee in de punk / hardcore. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen punk toen en punk nu?
Durf niet te zeggen wat de grote verschillen zijn. Ik beleef het zelf sowieso anders op deze leeftijd dan toen ik vijftien was. Een genre als dit heeft ups en downs qua populariteit maar de charme zit er toch ook in dat het vooral niet te groot wordt. We snappen allemaal dat het niet punk is om een Ramones shirt bij de H&M te kopen maar wat dat wel is moet iedereen voor zichzelf uitmaken.
 
Wat staat er voor 2017 op het programma voor jullie?
We spelen sowieso 14 januari in the Jack, Eindhoven en op Monsters of Mariaheide, Erp op 21 januari. We hebben een hoop plannen qua optredens, op het moment zijn we bezig om een do – zo tourtje op te zetten met superherostatus en Colors Dead Bleed in de lente dus dat is awesome.
We zijn voornemens om binnenkort een YouTube release van één van onze tracks te doen met gastvocalen van een later bekend te maken muzikale zielsverwant.
Later in 2017 is het de bedoeling om meteen een golden Wonderboys full length op te nemen en die beschikbaar te maken op alle online platforms en te persen op een gelimiteerde oplage imitatiegoud vinyl.
En ondertussen zoveel mogelijk spelen, spelen, spelen om het leven een beetje dragelijk te houden.
 
 
Whiskey of bier?
Eerst bier en dan later shotjes Jameson.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00