Home » Thunder – Boerderij (Zoetermeer) 30-1-2018

Thunder – Boerderij (Zoetermeer) 30-1-2018

door Arjen de Graaf
186 views 3 minuten leestijd

Bij een avondje Thunder weet je van tevoren exact wat je te wachten staat. En in het geval van deze sympathieke rockers uit Engeland is dat juist een compliment. De keren dat ik de groep live heb gezien zijn inmiddels niet meer te tellen maar nog nooit heeft Thunder teleurgesteld. Het is altijd goed en van een constant niveau waar menig andere band jaloers op zal zijn. Na bijna 30 jaar hebben de heren niets aan kracht ingeboet en spat de spelvreugde er nog steeds vanaf.
Dat zal ook reden zijn dat er op deze dinsdagavond zo’n 500 bezoekers naar de Boerderij in Zoetermeer zijn gekomen waarmee het dus gezellig druk is. En dat is ook leuk voor Lovell’s Blade die deze avond als support act fungeert. De groep rondom voormalig Picture zanger Pete Lovell bracht vorig jaar hun debuutplaat  Stone cold steel uit waarop de heren terugkeren naar de hardrocksound van de jaren 80. Die sound past op zich goed bij Thunder en blijkt dan ook een prima opwarmer te zijn. Hopelijk hebben ze de nodige zieltjes weten te winnen. De meeste reacties waren na afloop in ieder geval positief.
Zieltjes winnen kun je aan Thunder wel overlaten. Niet dat het nodig is deze avond want iedereen is hier maar voor een band. Na al die jaren is de groep nog steeds een lust om naar te kijken en te luisteren. Natuurlijk druipt de routine er vanaf en is het allemaal niet meer zo spontaan als in de beginjaren maar alles klopt gewoon aan deze band. Het vakmanschap, het geluid en uiteraard die fenomenale stem van Danny Bowes. De man heeft nog niets aan klasse verloren en zingt alle songs met het grootste gemak. Bowes en gitarist Luke Morley zijn altijd de basis geweest van Thunder. Bowes kan schitteren omdat Morley nummers schrijft die speciaal voor zijn stem zijn gemaakt. Morley is niet alleen een begenadigd songschrijver maar ook een zeer smaakvolle en nogal ondergewaardeerde gitarist die het niet van techniek moet hebben maar van het juiste gevoel. Dat geldt overigens voor de hele groep.
Bij een lange historie hoort ook een setlist die een goed overzicht geeft van wat de groep zoal gedaan heeft. En zo krijgen we een uitstekende mix voorgeschoteld van oud en nieuw materiaal. Opvallend is dat het recente werk prima past tussen de klassiekers en daar weinig tot niets voor onder doen. Sterker nog, nummers als Wonder days, Resurrection day en Right from the start behoren tot de hoogtepunten deze avond. Verder zijn het natuurlijk de publieksfavorieten die de aanwezigen in vervoering brengen. Backstreet symphony, Higher ground, Don’t wait for me en Love walked in zijn nog altijd tijdloze klasse songs die nooit vervelen. De interactie tussen band en publiek is zoals altijd groot. Bowes begeeft zich in de toegift zelfs tussen het publiek om de boel nog eens extra op te zwepen. Dit tot grote hilariteit van band en publiek. Zoals gezegd, Thunder stelt nooit teleur. Ook dit keer niet. Op 23 maart verschijnt het nieuwe live album Stage.

Fotos: Gerard Rappard. www.statusquobook.com
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00