Home » Warkings – Revenge

Warkings – Revenge

door Sjoerd van der Zalm
168 views 3 minuten leestijd

De zoektocht naar toekomstige headliners is al geruime tijd bezig. Debatteren over welke bands KISS, Iron Maiden of Judas Priest moeten opvolgen gaat gestaag door. Als reviewers willen we nog weleens een duit in het zakje doen. Het is niet onbekend dat powermetal de laatste jaren zeer in de smaak valt.  Bands als Sabaton en Powerwolf positioneren zich op de bovenste rij namen van menig festivalposter. Het strijdtoneel wordt nu tevens bestormd door een gebundelde groep krijgsheren, die zichzelf Warkings noemen. Revenge is het tweede wapenfeit van de band en eens luisteren of de machtige Warkings mij kunnen mobiliseren voor hun leger.
Warkings bestaat uit een romeinse tribuun, een wilde viking, een nobele kruisvaarder en een krijgshaftige spartaan en de koningen trekken ten strijde met Freedom. Een lekkere dubbelbass partij wordt ondersteund door een lekker in het gehoor liggende riff.  Maximus heeft vervolgens alles om een instant (power) metalklassieker te worden. Een aanstekelijke riff  en drumpartij zijn natuurlijk aanwezig, maar alles draait om het refrein. Ik zie al duizenden festivalgangers het woord Maximus scanderen. Vervolgens krijg ik met Warriors de eerste single voorgeschoteld. Dit nummer is een echte oorwurm en voor het weet zing je het refrein mee. Niet voor niets dus dat dit nummer naar voren is geschoven als single. Wat ook erg meehelpt is dat de Tribuun een stem heeft die niet alleen fijn in het gehoor ligt, maar zich tevens uitstekend leent het powermetal genre. In Odin’s Sons krijgen we een duet te horen, die je niet zo snel voorbij ziet komen. De Warkings worden bijgestaan door de Queen of the Damned (ook wel bekend als Melissa Bonny). Zij voorziet dit nummer van grunts, terwijl de Tribuun zijn clean zang behoudt. Het resulteert in een interessante samenwerking, die wat mij betreft vaker gedaan mag worden. En wat onderzoek leert mij dat deze samenwerking zelfs al eerder heeft plaatsgevonden voor het nummer Sparta op het vorige album Reborn. Met zeer pakkende nummers als Banners High, Mirror Mirror, Azrael en Battle for Marathon begeef ik mij richting het einde van de strijd. De eerste keer dat ik Warking opzette, heb ik het nummer nog maar een keer opgezet om te horen of ik niet helemaal verkeerd zat. Maar tot op de dag van vandaag hoor ik Links 2 3 4 van Rammstein. Een exacte kopie is het niet, maar het marcheren en de drumpartij aan het begin hebben wel enige overeenkomsten. Met de chant I Am A Warking mobiliseren de krijgsheren hun leger nog eenmaal, waarna deze strijd toch echt ten einde is.
Powermetal is nu niet het subgenre binnen de metal wat mij extreem ligt, maar deze Warkings hebben mij wel enorm weten te vermaken. Het verhaal, de personages en vooral de muziek zijn goed doordacht en geschreven voor een wijd publiek. Ik ben er zeker van dat het Warkings leger alleen maar zal groeien de komende jaren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00