Home » Afterpartees – Altstadt (Eindhoven) 31/03/2017

Afterpartees – Altstadt (Eindhoven) 31/03/2017

door Patrick Spruytenburg
218 views 3 minuten leestijd

Terwijl de kroegen op Stratumseind zich klaarmaken voor een lange stapavond, maakt Altstadt Eindhoven zich op voor een heet avondje garagerock uit het zonnige zuiden.
Vanavond staan er twee bands op het programma, waarbij het contrast haast niet groter kan: The Super Soakers zullen voor de laatste keer optreden, vanwege een chronische polsblessure van gitarist en frontman Mart, terwijl de heren van Afterpartees deze avond gebruiken als heuse ‘Test Drive’, om zo hun nieuwe nummers ten gehore te brengen. Een avond die, zoals wel vaker met de band uit Horst, ontaardt in een feest van jewelste.
The Super Soakers spelen dus hun laatste show ooit. Erg jammer, de band heeft namelijk een aanstekelijk geluid, gevuld met lekkere gitaarriffs en knallende drums. Ze speelden in het verleden al op festivals als Paaspop, Incubate en Valkhof, waar ze hoge ogen gooiden met hun energieke optredens. Ze spelen hun set alsof hun leven er vanaf hangt en krijgen al snel de aanwezigen aan het bewegen. Na een set van ruim 40 minuten gaan de heren onder een groot applaus de bühne af, om vervolgens te gaan genieten van een welverdiend biertje verderop in de zaal. Een vroeg afscheid van een band met veel potentie. Zonde.
Dan is het tijd voor Afterpartees. De band die in 2014 doorbrak en inmiddels niet meer weg te denken is uit de Nederlandse rock-scène.
Zodra drummer Youri Linskens aftikt voor het nummer Worriers, begint het aanwezige publiek pas echt los te komen. Onder aanvoering van charismatische frontman Niek Nellen, zetten de Limburgers de tent in vuur en vlam. Nieuwe nummers als Rock ‘n Roll Star, Bad Situations en Awfull Child passeren de revue, en laten horen dat de band zijn oorspronkelijke geluid niet verloren is. Het klinkt zelfs een stuk volwassener, vergeleken met de nummers van debuutalbum Glitter Lizard. Uiteraard worden publieksfavorieten als Candy Colour, Red Bull en First/Last niet overgeslagen op deze avond. Nellen weet het zelfs te presteren om tijdens Lilly een gedeelte van de tekst te vergeten… Het is hem vergeven: de zanger weet het publiek op te hitsen, entertaint zoals er maar weinigen kunnen en klimt halverwege het optreden op een statafel, om daar verder te gaan waarmee hij gebleven was: een knallende show weggeven, samen met zijn vier kompanen.
Op de nieuwe nummers Call Out Your Name en Speedboat  doet Mart van The Super Soakers nog een duit in het zakje op de saxofoon. Een absolute toevoeging aan deze twee nummers, iets wat hopelijk ook op de nieuwe plaat terecht gaat komen.
De heren zetten een strakke set neer, en laten de aanwezigen horen dat hun nieuwe album mogelijk nóg beter gaat worden dan hun bejubelde debuut uit 2015. Op 21 april a.s duiken ze de studio in onder leiding van de Amerikaanse producer Rob Barbato, onder andere bekend van zijn samenwerking met Kevin Morby, The Babies en Audacity.
TEKST: ROEL SCHILLINGS (voor Muzine.nl)
FOTO’S: PATRICK SPRUYTENBURG (voor Rockportaal.nl)


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00