Home » Amaranthe: Ons plan voor de toekomst: de wereld veroveren!

Amaranthe: Ons plan voor de toekomst: de wereld veroveren!

door Wendy Steenmans
402 views 23 minuten leestijd

amaranthe-nexusrp
Terwijl het in Schijndel druk is met Paaspop bezoekers zoeken wij het leuke dorpje Uden op voor een gezellig onderonsje met Amaranthe! Deze Zweeds/ Deense band heeft net hun nieuwste album “The Nexus” uit en dat is reden genoeg om deze band eens aan de tand te voelen.
Eenmaal in Uden aangekomen en de ingang gevonden te hebben van de Pul is het tijd voor ons gesprekje.
Elize en haar mannen blijken allemaal wel in meer of mindere maten last te hebben van een verkoudheid maar dat mag de pret niet drukken. Een beetje meelig maar erg gezellig was het wel. Lees hieronder het resultaat!
Dank jullie wel voor jullie tijd en om een interview te doen met Rockportaal.
Jake E.: Graag gedaan.
Veel fans kennen jullie al maar ik geloof dat er nog veel mensen zijn die jullie nog niet kennen. Wie zijn jullie en wat voor muziek maken jullie?
Jake E: Wij komen uit Zweden en Denemarken, de drummer komt uit Denemarken. Wij doen dit nu al voor de afgelopen drie jaar en hebben in die tijd twee albums gemaakt (Amaranthe en The Nexus) The Nexus is nog maar net verschenen. Wat voor soort muziek we maken? Dat is een mix van een beetje van alles.
Hoe hebben jullie elkaar ontmoet en was er meteen een onderlinge klik?
Jake E: Ik en Olof zijn hiermee gestart. Hij hoorde eigenlijk hier te zijn maar hij slaapt nu nog. We zijn hier eigenlijk mee begonnen als een leuk project om te doen. Wij waren goede vrienden en deelden ook een oefenruimte met Dreamland en Dragonland en andere bands natuurlijk ook. We wilden simpelweg iets samen gaan doen. In het begin wilden we een metal all stars ding gaan doen en wilden we mensen van Hammerfall, In Flames uitnodigen. We deden twee nummers, ik zong op beiden en toen nodigden we Andy van Within Y. Op een dag kwam Elize erbij en hadden we opeens drie zangers in hetzelfde nummer. We realiseerden ons dat deze sound heel erg cool was. Toen hebben we ons ook bedacht, waarom houden we het niet zo en skippen we onze andere plannen en starten hiermee een band. Zo hebben we elkaar ontmoet dus. De meesten van ons kenden elkaar al en zo is het gegaan.
Olof komt binnen gewandeld en ik stel me even netjes voor.

amarantheinterview-20130330-001Waarom de naam Amaranthe en wat is de betekenis achter deze naam?
Olof: Eigenlijk zijn we in 2008 begonnen onder de naam Avalanche. Een klein probleem was dat die naam al in gebruik was. Hij was geregistreerd door een man in Noord Zweden en hij dreigde ons aan te klagen met een rechtzaak van 30.000 euro als we de naam niet zouden veranderen. We realiseerden ons dat we deze strijd nu niet aan zouden nemen en al helemaal niet het gevecht. We kwamen met de naam Amaranthe welke gebaseerd is op oud Grieks. Het betekend iets wat nooit oud wordt en nooit vervaagd. Dat is de basis betekenis.
Elize: Het is ook de naam van een bloem welke een mooie kleur heeft.
Jake E: Het wordt waarschijnlijk ook een auto in de komende jaren: je weet wel, Nissan Amaranthe
Morten:Er bestaan ook Amaranthe vlokken
Elize: Ja, en het is een soort van boon ook.
Jullie gebruiken een speciale setup, zoals jullie net vertelden, met drie vocalisten. De stemmen werken perfect samen.
Elize: Dank je wel!
Ik heb beide albums geluisterd en het klinkt echt super vet! Waarom dit briljant idee?
Jake E: Zoals ik al eerder vertelde was het echt per ongeluk. We hebben dit niet van in het begin besloten om dit te gaan doen. Het gebeurde gewoon en we vonden het een cool iets om mee verder te gaan.
Elize: Voor mij persoonlijk was het, ik kwam langs bij hen. Ik spendeer veel tijd in hun appartement en deed veel gast vocalen voor  bands waar Andy etc in zaten. Ik dacht dat ik een demo in zou zingen omdat dat nummer niet eens voor mij geschreven was of voor Andy. We probeerden het uit en het werkte perfect. De stemmen van Jake en mij lijken erg op elkaar. Ze zijn wel uniek maar soms denk ik wel eens dat ik Jake hoor in nummers terwijl het wel degelijk mijn stem is wat ik hoor. Daarom dachten we ook, waarom dit moeilijker maken dan dit. Vraag ons of we bandleden willen worden en alle nummers in willen zingen.
Olof: Wel, het was niet tot we het eigenlijke resultaat hoorde met het eerste nummer. We hadden “Leave Everything Behind” en “Enter the Maze” opgenomen en dit op onze Myspace pagina gezet. Het resultaat en de reacties die we kregen waren erg goed. Dat was dus één van de redenen om als een band verder te gaan.
amarantheinterview-20130330-003Gefeliciteerd met jullie nieuwste album “The Nexus”. Waar gaat het album over?
Jake E: Het is meer dan Morten die worstelt om zijn ondergoed te vinden.
Elize: Nu antwoord je dus: het gaat over wat je maar wil zijn (Lacht)
Olof: Er zit wel een stuk waarheid in. Ik bedoel dat er wel een algemene verhaallijn in zit wat verder borduurt op het eerste album. Op het eerste album zoals je kon horen en zien in de “Hunger” video  was er een oud thema aan de gang. Dat hebben we voortgezet maar dan nu een verhaallijn in de toekomst. We willen het verhaal niet te voor de hand liggend maken dus gaan we niet teveel over details praten. In principe is het een futuristisch verhaal wat gebaseerd is op science fiction films als “I Robot, Minority Report of The Matrix”. Dat zijn de basis elementen van het album. Het is wel zo dat het ook gaat om alles wat je maar wil waar het om gaat. We zijn redelijk open voor interpretatie wat dat betreft.
Kortom: je kan in de nummers horen wat je maar wil?
Jake E: Als Olof en ik teksten schrijven dan zitten we in ons eigen wereldje. We hebben vaak ideeën waar we een verhaal over schrijven maar aan de andere kant wil ik niet te vaak dat je mensen moet teleurstellen met antwoorden op e-mails. Die krijgen we wel eens waar een fan dan in schrijft dat een bepaald nummer hen door een moeilijke tijd heeft geholpen omdat de betekenis van het nummer precies is waar ze dan doorheen gaan. Terwijl ik weet als schrijver dat het nummer misschien wel gaat over een worm die een blad probeert te vinden in het bos. Je snapt mijn punt wel wat ik probeer te maken. Voor ons is het dus erg belangrijk dat de lezer of luisteraar het nummer tot zichzelf neemt en het voor zichzelf interpreteert zoals hij of zij dat wil.
Hoe werkt het schrijfproces bij jullie? Is het een één persoon ding of schrijven jullie gezamenlijk?
Olof: In princiepe zijn het Jake, Elize of ik die gewoon als vrienden ervoor gaan zitten. Je kent het wel: een beetje hangen, hapje eten en een wijntje. Het is geen geavanceerd proces of zoiets. Ik schijf wel de meeste basis muziek maar het is niet zo dat ik een complete dictator ben als het neer komt op stukken die door het keyboard moeten gespeeld worden of wat de gitaar zou moeten spelen. Een voorbeeld, voor het nummer “1000000 Lightyears” heeft Elize de hoofdgitaar partijen geschreven gewoonweg door ze te zingen. Het gaat er dus erg dynamisch aan toe. Uiteraard is Amaranthe erg gefocust en gecentreerd rondom de vocalen dus dat is meestal waar we mee werken. We zitten gewoon met een keyboard en een gitaar. Elize of Jake hebben dan een idee voor een vocaal lijn en ik heb een idee en de nummers komen dan al snel vanzelf. Het is dus een erg relaxed proces.
Waarom de keuze om relatief makkelijk te luisteren muziek te maken met een rauw randje?
Jake E: We maken de muziek die we zelf ook willen luisteren. We maken zelfs de muziek die we zelf eigenlijk ook zouden kopen. Dat is dus de muziek die we maken. De reden waarom een rauw randje en pop invloeden? Dat komt omdat we zes verschillende personen zijn met zes verschillende achtergronden. Als je dit bij elkaar zet dan krijg je dit resultaat. We zaten ook nooit in een donkere ruimte met een spotje de bedenken wat we zouden gaan doen. Alles komt natuurlijk.
Welk nummer heeft de meeste betekenis voor jullie?
Morten: Ik denk die waar het meeste drums is zit.
Jake E:De betekenis van het leven is drumfill! (Lacht)
Olof: Voor mij is dat “Invincible”. Het is het tweede nummer op het nieuwe album en heeft het meeste betekenis voor mij. Wanneer we aan het opname proces aan het werken waren ging het erg langzaam. We waren twee en een halve maand a drie maanden al aan de gang en waren ongeveer halverwege. We hadden toen veel technische problemen met de gitaren en heel veel dingen gingen verkeerd. Ik was naar dat nummer aan het luisteren om me aan te moedigen en door te gaan. Dat nummer hielp me zelf door een behoorlijk moeilijke en harde tijd. Het heeft dan ook een sterke betekenis voor mij.
amarantheinterview-20130330-006Wat is de boodschap bij de videoclip van “The Nexus”?
Elize: Dat we vechten tegen het kwade.
Jake E: Nee, het is eigenlijk een concept van het hele album. De video is een idee om het hele album, de teksten, het hele thema en het hele gevoel van het nieuwe album in één videoclip te stoppen. Ik zeg niet dat het hele verhaal in de video zit. Het is wel een greep van het punt wat we proberen te maken met de nummers en het album. Dat hebben we geprobeerd om het op een theatrale manier neer te zetten, als je mijn punt snapt.
Hoe zijn de reacties over het album zover?
Olof: Deze zijn absoluut verbazingwekkend! We hebben het gehaald tot de nummer één in de Zweedse pop charts en ook de eerste plaats in de alternatieve charts van Finland. Het album is nummer één op Itunes in de US. Op commercieel gebied is het dus echt verbazingwekkend maar dat is alleen één aspect daarvan. De liefde die rond gaat voor het album als het erop aan komt met reviews en fans die ons schrijven dat is zo leuk! Het eerste album was al een succes. Als je dan na een succes met een tweede album komt kan dat nogal gevoelig liggen. De fans hebben altijd wel een mening over een album. Ik had de reacties dan ook veel erger verwacht dan diegene die we nu hebben gekregen. De kritiek die meestal komt is altijd het zelfde geneuzel als: dit is pop, dit is metal,…. Ik tel dat niet mee. Ze hebben tot nu toe erg leuk gereageerd en dat is echt supertof!
Een album maken is veel werk, bloed, zweet en tranen. Hoe gaan jullie om met negatieve reacties over jullie albums. Het moet wel iets met jullie doen.
Olof: Niet echt. Als men in een nummer ergens een specifiek stukje uit zouden halen waar je echt over nagedacht hebt, bijvoorbeeld een stukje gitaarwerk wat niet strak genoeg gespeeld is, dan zou ik dat wel vervelend vinden. Tot dat punt zijn we nog niet gekomen in ieder geval. De kritiek over het album is steeds hetzelfde als waar we het al eerder over hebben gehad: dit is te poppy, dit is geen metal, wat doet dat meisje in een band met die metal heads, waarom heeft Jake zijn haar geknipt,…
Jake E:De band zou beter zijn als je de grunter/ screams weg haalt of het moet juist wel de grunter zijn. Soms wordt er ook gezegd om het meisje weg te halen of juist niet weg te halen of het moet die man met de dreads zijn of die man met de dreads moet dood…. Daar geef je niks meer om! Als dit ons eerste album was geweest dan hadden we er waarschijnlijk meer om gegeven. Samen hebben we al iets van vijfentwintig albums uitgebracht. We zijn gewend aan het lezen van reviews en het lezen van reacties van fans. We lachen er dus veel om! Zoals wij gewoonlijk zeggen: “Slechte kritiek is ook een goede manier om meer fans te krijgen”. Als je wat slecht verteld over een band ga je het wel opzoeken of het waar is.
Olof: Bijvoorbeeld, we hebben vier miljoen plays voor het nummer Hunger en ik zweer dat de helft daarvan aan het discussiëren is. Ze gaan dan steeds terug kijken. De controverse voegt echt iets toe aan de bekendheid en succes van de band.
Het kan ook gratis advies zijn waar je iets mee kan natuurlijk.
Morten: Mensen hebben altijd wel meningen over iets. Sommigen zijn er erg beledigt en nemen het persoonlijk op. Je hoort geen pop met metal te mengen. Ik luisterde naar Slayer in 1984 en dit is hoe het zou moeten zijn en dingen zoals dat worden vaak gezegd. Metal is altijd geëvolueerd tot iets onverwachts en dit is iets wat iemand moest doen.
amarantheinterview-20130330-007Jake E: Ik wil ons zeker niet vergelijken met The Beatles. Als The Beatles met iets nieuws kwamen was er heel veel kritiek op.
Morten: Mensen zijn altijd bang van iets nieuws en proberen er dan een draai aan te geven naar iets wat ze wel bekend is. Bijvoorbeeld, ik wil niet zeggen dan we klinken als iets in de buurt van Nightwish. Ikzelf begrijp het niet, er is totaal geen muzikale connectie op harmonieus of sound vlak maar mensen blijven ons vergelijken met hen.
Jake E: Er is totaal geen connectie tussen ons beiden enkel dat onze gitarist ook een bandana draagt zoals de drummer van Nightwish, dus de muziek klinkt hetzelfde. Het is echt stom!
Elize, van jou weten we dat je ook zingt bij kamelot. Zijn er nog andere projecten waar Jullie aan werken?
Elize: Je bedoeld ons allemaal?
Ja.

Elize: Sommigen van ons spelen ook in andere bands. We doen veel gast dingen omdat de meeste mensen geïnteresseerd zijn in onze stemmen. Meestal is het dus redelijk makkelijk voor ons om gast dingen te doen omdat we niet één front figuur zijn die vast zit aan de band. Tot nu toe zijn we altijd in staat geweest om dat te doen maar nu hebben we meer shows en tours gepland staan voor dit jaar wat het natuurlijk moeilijker maakt. Ik heb veel gast vocalen gedaan voor veel verschillende bands en ik hou er wel van. Het is echt leuk om te doen.
Jullie touren over de hele wereld. Hoe gaan jullie om met het feit dat jullie ver van huis zijn voor een langere tijd en dat jullie vaak familie en vrienden moeten missen?
Jake E: We hebben verschillende families in verschillende landen dus het is eigenlijk makkelijk.  In Tanzania heb ik mijn (maakt klikgeluiden) en geweldige kinderen en in Australië heb ik mijn kangoeroe boerderij. Ik weet het. Het is echt makkelijk!
Olof: Er zit wel een waarheid in natuurlijk. Ik bedoel, we hebben natuurlijk een famillie als we van huis weg zijn en dat is de band, de crew en alles er omheen. Het kan ook best wel hard zijn maar je hebt altijd je beste vrienden bij je en dat helpt echt heel veel.
Jake E: Ik denk dat het makkelijker voor ons is dan voor de achterblijvers. Wij hebben onze familie hier in de tourbus.
Elize: Er gebeurd heel veel elke keer en we hebben onze fans iedere dag. We hebben zoveel mensen om ons heen. Ik denk dat ik echt in paniek zou zijn als ik echt alleen op tour zou moeten gaan. Daar zou ik echt depressief van worden. Er gebeuren zoveel dingen. Eigenlijk zijn we meer thuis dan iemand die werkt tussen zeven en vijf, begrijp je wat ik bedoel. Als ik thuis ben dan ben ik ook echt thuis! Als ik dan de kans heb om bij mijn familie te zijn dan heb ik ook echt meer kwaliteitstijd samen met hen. Als mijn vriend er is dan ben ik ook altijd bij hem. Ik ondersteun heb in alles wat hij doet. Dan ben ik ook meer als een rockster/ huisvrouw.
Als fan zien we op internet vaak foto’s voorbij komen van wat bands allemaal doen in hun vrije tijd als ze op tour zijn.  Ik geloof dat er best wel leuke en gekke dingen gebeuren.
Jake: In onze vrije tijd?
amarantheinterview-20130330-008Ja in jullie vrije tijd. Kunnen jullie een leuk verhaal delen met ons over het leven tijdens een tour?
Jake: Voor nu is dit de leukste tijd die we hebben gehad vandaag.
Olof:  Ik ben net vijf minuten geleden op gestaan!
Johan: Wil je een leuk verhaal horen?  Koop een stripboek!
Jake: Er gebeuren heel veel leuke dingen de hele tijd maar dat zijn niet de verhalen die je wil horen als die keer dat ik me herinner dat ik in mijn broek poepte bijvoorbeeld.
Olof: deed je dat echt?
Jake: Nee! Maar de meeste hilarische verhalen die wil je niet delen omdat…
Olof: Zoals gisteren avond bedoel je
Jake: Vertel het niet aan mijn moeder!
Elize: Wat op tour gebeurd blijft op tour. Dat is zo ongeveer hoe het gaat.
Olof: Om eerlijk te zijn drinken we wel een paar biertjes, lachen we veel en hebben echt veel plezier. Helaas zijn we geen soort van Mötley Crüw band of iets als dat. Jens Johansson die toetsenist is bij Stratovarius kan hele mooie verhalen vertellen. Elke dag hebben we het verhalen uurtje met ome Jens en dan verteld hij verhalen over de jaren tachtig. Dat was de tijd dat hij tourde met Yngwie Malmsteen. Dan realiseer je  dat we zo relaxed zijn en dat er helemaal niks vreemds gebeurd in vergelijking met wat hij allemaal verteld. Het is dus moeilijk om met een verhaal te komen. Hebben we een specifiek verhaal om te delen?
Jake: Nee!
Mensen zeggen vaak dat het leven als rockster vaak is als seks, drugs en rock’n roll.
Jake E: Het is zo dat in de jaren tachtig wanneer je twintig miljoen albums verkocht en je een babysitters had voor elk bandlid en er een persoon was die ervoor zorgde dat je op het podium kwam het heel anders was dan nu. Tegenwoordig zijn er zoveel bands en is er zoveel concurrentie. Als je echt geld wil verdienen en fans wil krijgen zal je altijd honderd procent op je best moeten zijn. Je moet het echt zien als een baan en je kan echt geen spelletjes spelen met dat feit. Natuurlijk nemen we een paar biertjes hier en daar maar daar blijft het dan ook bij. De seks, die krijg je als je weer thuis bent.
Morten: We hebben nog nooit zoveel getourd als dat we dit jaar gaan doen. Dat is dus een hele nieuwe ervaring voor ons allemaal.
Jake E: Ook al hebben we meer getourd dan de meeste bands afgelopen jaar.
Morten: Je moet goed op jezelf letten en jezelf goed verzorgen en niet steeds stomdronken worden elke keer.
Jake: Juist (gapend!) Je moet echt goed voor jezelf zorgen.
Wat is het gekste wat jullie ooit hebben meegemaakt met een fan?
Jake: met een fan?
amarantheinterview-20130330-002Ja, je weet wel. Dingen als onderbroeken gooien enzo?

Jake: Oh ja, in Finland gooiden ze ondergoed naar Elize. Ik dacht dat ze voor mij waren. Ik heb ze bewaard en de volgende dag gebruikt!
Elize: Het waren fijne boxershorts!
Jake E: Ik doe ze in de droger en dan zijn ze weer goed om te dragen.
Olof: Er gebeuren vaker van dat soort leuke dingen. We hadden laatst een fluffy knuffelbeertje genaamd Alvin wat we gekregen hebben op het podium.  Het is echt een super knuffelig beestje wat ik nu heb op mijn slaapplek in de bus.
Jake E: Hij had een natuurlijk formaatje!
Wat zijn de plannen voor de toekomst?
Jake: de wereld veroveren!
Spelen op MFVF misschien?
Elize: Dat was erg leuk!
Olof: Het is moeilijk te zeggen waar we over een half jaar zullen zijn. Alles gaat op dit moment erg snel vooruit. Helemaal met de chart posities de we nu hebben en het album wat erg goed loopt. We gaan nu zoveel als mogelijk touren en als alles dan weer een beetje rustig wordt dan gaan we zeker voor een derde album! Op het einde van dit jaar gaan we ook een headliner tour doen.
Jake E: We gaan ook op tour in Zuid Amerika, Japan, China, Rusland,…
Jullie staan bekend om jullie energie rijke shows. Heb jullie gezien op Metal Female Voices Fest twee jaar geleden..
Jake: ja, we waren high toen…
Johan: daarna zijn we gestopt met drugs!
Wat kunnen we verwachten van de show vanavond?
Olof: Je gaat hetzelfde zien, maar de show heeft zich zeker ontwikkeld sinds jullie ons de laatste keer gezien hebben. Het is een stuk gecoördineerder, we hebben sindsdien ook veel concerten gespeeld.  Je kunt een langere show verwachten met een aantal verrassingen. We hadden eerst maar een album, dus konden we maar elf of twaalf nummers spelen. Nu hebben we twee albums, dus kunnen we twee keer zo veel spelen. Jullie gaan wat meemaken.
Ik heb gelezen dat Andy er niet bij zal zijn op het podium vanavond, is alles wel goed met hem?
Olof: Alles is prima met hem, hij is gewoon voor z’n kindje aan het zorgen en heeft ook een baan. Het is dus voor hem een stuk lastiger om voor langere tijd weg te zijn daar. Hij heeft wel de Finse tour met ons mee gedaan, hij komt wel weer terug.
Jake E: Nou laten we het zo zeggen, stel je bent dertien jaar en je vraagt je moeder: “Mag ik naar Olof toe” en ze zegt nee, nou da’s een beetje Andy’s situatie, alleen dan niet met z’n moeder… Geintje natuurlijk.
Johan: Nou, ’t is eigenlijk niet ver van de waarheid…
Welk nummer vind je het leukst om live te spelen?
Jake: It must have been love, but it’s over now! (zingt het liedje Must Have Been Love van Roxette) Probleem hiermee is dat het ons nummer niet is en we het dus niet kunnen spelen…
Misschien kun je het nummer coveren?
Jake: Hmmm, ik heb eigenlijk geen idee, ik vind alles leuk om te spelen. Het laatste nummer is meestal de beste want daarna kunnen we bier gaan drinken!
Olof: Call out my name van het eerste album is een heel erg leuk nummer om live te spelen omdat mensen altijd gaan springen bij dit nummer, er zit een hoop energie in. We hebben eigenlijk niet of nauwelijks slechte of stomme nummers. Als we al slechte shows hadden en dit nummer kwam voorbij dan werd het meestal toch nog goed, iedereen springt dan al gauw mee. Het is echt een cool nummer omdat je van het publiek er altijd heel veel response op krijgt.
En van het nieuwe album?
Olof: Het is heel leuk om “The Nexus” te spelen, de nieuwe single, omdat de response vanuit het publiek zo goed is. Mensen hebben het nummer echt omarmd, zeker als je bedenkt dat het pas anderhalve maand uit is. Als dan de lichten uit gaan en we spelen die intro dan hoor je het publiek al en het is gewoon een heerlijk nummer om te spelen.
Morten:  Ja, ’t is een moeilijk nummer om te spelen, maar wel leuk.
Olof: Maar wat is jouw favoriet?
Morten: “Afterlife!” Die is makkelijk om de een of andere reden, lekker snel vooruit met een hoop drums!
amarantheinterview-20130330-009Waar mogen we jullie wakker voor maken midden in de nacht?
Elize: Voor een erg lekkere maaltijd of erg lekker eten. Ik hou heel erg van lekker eten!
Jake: Seks!!!!!!!!!
Elize: Juist ja, als mijn vriend er nu zou zijn zou ik waarschijnlijk nooit meer naar bed terug gaan!
We zijn nu aan het einde gekomen van het interview. Zoals gewoonlijk zijn de laatste woorden voor jullie. Wat willen jullie nog graag zeggen tegen onze lezers?
Elize: dank jullie wel voor jullie support, blijf moedig en probeer positief te blijven want dat is erg goed voor je.
Olof: We zijn erg blij om weer terug te zijn in Nederland en kijken erg uit naar de show. We gaan ook proberen om zo vaak als mogelijk terug te komen!
We komen terug voor Graspop! Oh nee dat is in België. Maar dat is dichtbij genoeg. Dus mensen die van ons houden kunnen  ons zien op Graspop!
We hebben in Nederland ook leuke festivals weet je. Net als vandaag, Paaspop!
Olof: Oh ja, wij waren daar in 2007!
Dat is slecht een paar kilometer hier vandaan.
Olof: Cool! Nu weet ik waar we zijn! Ik had werkelijk geen idee waar we ongeveer waren in Nederland!
Nogmaals dank voor jullie tijd en ik zie jullie vanavond bij jullie liveshow!
Bron Amaranthe foto: Spinefarm records website
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00