Home » Ascia – The Wandering Warrior

Ascia – The Wandering Warrior

door Cor Schilstra
150 views 2 minuten leestijd

Gerecycled restmateriaal of afgekeurde riffs in de herkansing? Zo klinkt dit zeker niet! Toch schijnen dit in de basis niet gebruikte riffs te zijn, die door de bedenker verder uitgewerkt en opgenomen zijn. Op de eerste demo’s zijn alle instrumenten ook door deze bedenker ingespeeld.

Ascia is in beginsel een project van Fabrizio Monni, die je zou kunnen kennen van Black Capricorn. Als liefhebber van deze band, was ik al eens eens op de Bandcamp pagina van Ascia geweest. Een titel van een eerdere demo, Into The Mosh Of Kattegat, had daar mijn aandacht getrokken richting dit project, dat momenteel is uitgegroeid tot een heuse band. The Wandering Warrior is het eerste officiële album en de band kan ook geboekt worden voor optredens.

Tien volwaardige nummers staan er op dit eerste album van Ascia, waarvan acht (een soort “best of”) reeds eerder op de verschillende demo’s hebben gestaan en twee echt helemaal nieuwe tracks. Het erg knappe aan deze in beginsel als eenmansproject begonnen muziekstukken, kan ik het jam-karakter vinden. Dit klinkt niet alsof alles, zoals vaak in een eenmansproject, helemaal van tevoren uitgedacht vast ligt, maar alsof er tijdens het inspelen nog enige muzikale vrijheid is geweest. Laat je lekker onderdompelen in meeslepende donkere riffs, diep verzonken vocalen en een zeer passend underground geluid. De opnames zijn dan wel deels opnieuw gemasterd, maar dat demo-sfeertje is nog wat behouden, en dat is precies goed zo.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00