Home » Girls stand their Ground – Dynamo (Eindhoven) 27/10/2013

Girls stand their Ground – Dynamo (Eindhoven) 27/10/2013

door Patrick Spruytenburg
205 views 2 minuten leestijd

Vanmiddag en vanavond staat Dynamo in het teken van rockchicks die deel uitmaken van metal- & hardcorebands. Een statement dat ook vrouwen keihard deel uit kunen maken van deze scene. Naast al dit muzikaal geweld echter kent de dag ook een heel serieus thema: het is tevens een benefietfestival voor No nuts no Glory, een stichting die zich sterk maakt voor kankerpatienten die volgens de medische wereld ‘uitbehandeld’ zijn maar die weigeren om het bijltje er bij neer te gooien.
2013-10-27 - drugsmokkel - 004Het is een zondagmiddag waarop de herst voor het eerst echt intrede doet met stormachtig weer. Daarnaast is het aanvangstijdstip met 15:30 uur aan de vroege kant. Reden voor de organisatie om het duo Odet & Jasper een half uurtje later te laten beginnen.
Volledig ingesteld op een flinke bak decibellen en met m’n oordoppen in de aanslag ben ik verbaasd als blijkt dat deze opener, die niet al te uitgebreid in de aankondiging op de Dynamo site is opgenomen, een singer-songwriter duet blijkt te zijn. Achteraf blijkt dat de organisatie verassend wilde openen. Dat is ze zeker gelukt!
Na deze laid back openingsact blijkt het festival wel in alle geweld los te barsten met een veelzijdige line-up: via de metalcore van het Harderwijkse Startled by Silence en het Amsterdamse 2 Years to Apocalypse belanden we bij de punk van het Rotterdamse Drugsmokkel om vervolgens met 2 zware afsluiters te eindigen: de hardcore van het Haarlemse Bring on the Bloodshed en de death metal van het Hilversumse Purest of Pain.
Het is de organisatie gelukt om een diverse line-up neer te zetten met stevige bands waarin vrouwen een frontrol vertegenwoordigen of instrumentaal hun steentje bijdragen. Hoewel er helaas nergens een moment is dat het bomvol is, is de aanloop dusdanig dat de sfeer in de zaal prima te noemen is. Wie even een momentje rust wil is in de rookruimte in het atrium te vinden of slentert even langs het marktje waar naast cupcakes een diversiteit aan spullen te koop is.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00