Home » Laster + Asagraum (Dark Xmass Ritual) – Dynamo (Eindhoven) 24/12/2018

Laster + Asagraum (Dark Xmass Ritual) – Dynamo (Eindhoven) 24/12/2018

door Jochem van der Steen
204 views 2 minuten leestijd

Andere meer traditionele kerstvieringen zijn er debet aan dat ik wat later Dynamo binnen weet te treden. Ik pik daarom maar twee bands volledig mee deze avond maar het zijn zeker de bands waar ik voor kom. In het kader van een alternatieve kerstavond heeft Dynamo een mooi aantal black metalbands weten te strikken.
Laster zet meteen een sterke donkere atmosfeer neer door de spaarzame belichting en de volledig zwarte pakken met witte maskers die ze dragen. Hun set is een interessante afwisseling van meer traditionele black metal met invloeden uit de jazz en oude gothic rock (zoals The Cult en The Cure).
De heren uit Utrecht zetten een ontzettend professionele show neer. Sowieso is dit een band die gewoon heel goed in elkaar steekt, qua look, geluid en image. Alles van hun maskers tot hun site en optreden is perfect doordacht. Dat maakt het een prachtige totaalbeleving maar gaat soms ook een klein beetje ten koste van de spontaniteit.
Spontaner komt Asagraum over, net wat ruwer. Deze black metal band die uit drie getalenteerde dames met een flinke laag corpse paint bestaat brengt een ietwat meer old skool black metal dan hun voorgangers. Wat hun aanwezigheid deze kerstavond zo bijzonder maakt is het feit dat de dames over het algemeen vooral in het buitenland touren, zo komen ze net terug van een reeks optreden in de USA. Wat een geluk dan ook om ze hier van heel dichtbij aan het werk te kunnen zien.
Zonder teveel introducties tussen de nummers door worden de nummer met bezieling gespeeld, Obscura’s vocals gaan door merg en been zoals het het genre betaamd. Bassiste Mortifero speelt met een donkere passie en bezieling die fascineren. Op drums is A. simpelweg een beest die sneller weet te drummen dan een drumcomputer.
Wat het geluid zo interessant maakt is de onderliggende psychedelische laag en de verraderlijk catchy riffs die je mee weten te voeren naar een donkere reis die je de omgeving doet vergeten.
Zeker een mooie avond met  mooie bands voor wie de kerstlampjes even willen inruilen voor rode stagelights en de christmas carols even willen laten voor wat ze zijn en naar een flinke portie donkere metal te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00