Home » Stahlzeit – Markant XL (Uden) 11/05/2019

Stahlzeit – Markant XL (Uden) 11/05/2019

door Maurice Tonies
360 views 4 minuten leestijd

Het zijn spannende dagen voor Rammstein-fans. Het nieuwe album staat op het punt van uitkomen en deze zomer zijn de heren op diverse locaties te zien, waaronder een uitverkocht concert in De Kuip. Om alvast in de juiste stemming te geraken staat er vanavond een opperbeste Rammstein-coverband op het programma in Markant XL te Uden. Gaat Stahlzeit de boel in vuur en vlam zetten?
Tributebands schieten de afgelopen jaren als paddenstoelen de grond uit, maar er is er geen eentje die de perfectie zo najaagt zoals Stahlzeit dat doet. Niet voor niets wordt deze band de meest succesvolle Rammstein-tribtuteband ter wereld genoemd. Overal waar de heren komen maken ze er een waar spektakel van en dat is vanavond in de Markant XL in Uden niet veel anders. De heren van Stahlzeit weten wel hoe ze een stadionact zoals Rammstein kunnen verkleinen naar een clubshow zonder dat de essentie verloren gaat. Zo ontbreekt het niet aan de diverse pyro’s en mag iedereen zich graag vergapen aan wat de mannen in petto hebben. Nadat het publiek collectief heeft afgeteld van tien tot nul klinkt de eerste grote knal door de zaal in Uden. Meteen zijn de blikken gericht op het podium van de evenementenzaal en zien we de band aftrappen met Ramm 4. Wat lijkt zanger Helfried qua stem en mimiek toch enorm op frontman Till van Rammstein. Wie op een afstandje de frontman aan het werk zou zien zou het verschil echt niet opmerken.
Stahlzeit schotelt het publiek in Uden de bekendste hits van Rammstein voor en dat heeft een positieve uitwerking op de menigte die veelal is gehuld in een shirt van de Duitse grootmeesters. Vol overgave wordt er meegebruld op Asche Zu Asche, Links 2-3-4 en Sonne, maar daar blijft het dan ook wel bij. Het publiek heeft nog net iets meer nodig om helemaal los te gaan. Wel vergaapt men zich aan een geweldige show, waarbij de voorste rijen het vuurwerk niet alleen van dichtbij zien, maar ook enorm goed voelen. De temperaturen lopen behoorlijk op!
Na ongeveer een half uur spelen richt de frontman zich tot het publiek en vraagt zich wie Stahlzeit al eerder heeft gezien. Er gaan een flink aantal handen de lucht in en ook is de zanger nieuwsgierig wie er allemaal kaarten heeft voor een van de komende shows van Rammstein. Wederom gaan er behoorlijk wat handen de lucht in. De band zelf gaat ook bij een show kijken, want ze zullen ook wel willen weten welke showelementen er nu weer bedacht zijn. Tot op heden heeft Rammstein van het nieuwe werk slechts twee nummers vrijgegeven. Stahlzeit heeft de nieuwe tracks zich al snel meester gemaakt en zo horen we alvast hoe Radio live zouden moeten gaan klinken. Luidkeels zingt het publiek de teksten al mee, er zijn heel wat kenners in de zaal!
Stahlzeit speelt dan ook een opperbeste show, waarbij de vele klassiekers goed worden ontvangen door het publiek. Men geniet van de enorm strakke show, waarbij alles tot op de seconde lijkt getimed. Dat moet ook wel, want met al dat vuurwerk is niet alles zonder risico. Wat moet het dan ook warm zijn op dat podium. Net zoals bij Rammstein moet ook bij Stahlzeit de toetsenist het ontgelden. Tijdens Mein Teil mag hij plaatsnemen in een gigantische pan, waarbij zanger Helfried, verkleed als kok, met een brander graag de boel ietwat opstookt. Aan showelementen dan ook geen gebrek! Zo strooit men tijdens Amerika met behoorlijk wat gekleurde confetti en lijkt de band even niet meer te zien, maar ook schroeft men het tempo even terug door iedereen kippenvel te bezorgen door Ohne Dich te spelen.
Het heeft even mogen duren, maar de bezoekers in Uden gaan uiteindelijk alsnog voor de bijl. Het startschot wordt gegeven door Feuer Frei en ineens barst er een moshpit los. Men springt, beukt en vliegt van links naar rechts. Ondertussen zingt men vrolijk de teksten mee, waarbij de band met het spelen van Du Hast nog een duit in het zakje doet. Bij een feestje horen slingers en confetti en vooral dat laatste heeft de band in overvloed meegenomen. Tijdens Pussy ontkomt niemand aan de grillen van het grote penisvormige kanon waardoor de in zwart shirts-gehulde menigte wordt ondergedompeld in witte confetti. Er lijkt maar geen einde aan te komen.
De show van Stahlzeit nadert echter wel het einde, maar niet voordat de Duitsers ook dé andere nieuwe single van Rammstein hebben gespeeld. Wat hebben de heren het nummer Deutschland zichzelf snel aangeleerd. Stahlzeit is dan ook van alle markten thuis en nadat Ich Will en afsluiter Engel hebben geklonken neemt de band uitvoerig afscheid van het publiek in Uden. De bezoekers aan de evenementenzaal van Markant XL hebben dan ook enorm kunnen genieten en onderweg naar buiten duikt overal nog een laagje confetti op…..
Archief-foto door Wendy Steenmans – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00