Home » The River 68's – Live & Acoustic At La Chunky

The River 68's – Live & Acoustic At La Chunky

door Eric van den Bosch
184 views 2 minuten leestijd

The River 68's - Live & Acoustic at La Chunky coverNog geen volledig album uitgebracht hebben en desondanks al geopend hebben voor The Darkness, The Temperance Movement en Blackberry Smoke, dan moet je wel iets in huis hebben.
The River 68’s komt uit Glasgow, Schotland en bestaat uit de broers Craig en Christian McCabe. Nou ja, die zijn er overgebleven van wat eerst een vijfmansband was. Hun eerste twee EP’s hebben nog het meest van The Black Crowes, met als grote verschil de waanzinnige stem van Craig McCabe. Hij heeft een krachtige stem met een rauw randje met gelijke delen Americana, hardrock én soul.
De derde EP heet Live & Acoustic At La Chunky, en deze keer zijn het alleen de twee broers. Het ‘Live’ uit de titel klopt ongetwijfeld, maar het betekent in dit geval ‘live in de studio’. Chris op akoestische gitaar en achtergrondzang en de indrukwekkende leadvocals van Craig. Vier songs, voorzover ik kan nagaan drie nieuwe songs en de Kinks-cover “Strangers”. “Burgundy Girl” wordt nog opgesierd met een fraaie mondharmonicapartij, terwijl in “Restless Bones” en “Ever Evoking Light” slidegitaar gebruikt wordt. Rockers zijn het op deze EP allemaal niet, het tempo ligt relatief laag bij alle vier de songs. De enorme power in de stem van Craig maakt echter dat het wel degelijk songs met een bite blijven. Bovendien vult de niet te versmaden achtergrondzang van Chris het geheel mooi op.
In vergelijking met de vorige twee EP’s kun je dit een rustig tussendoortje noemen, maar zelfs dan hoor je dat deze mannen met een uitgebreidere band een fijne bak geluid neer kunnen zetten. Begin februari doen ze Nederland aan in het voorprogramma van The Darkness – met volledige band, want op hun Bandcampsite hebben ze het over ‘a whole new Americana setup’. En daarna een volledig album, jongens?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00