Home » Amaranthe – Het leven als artiest is waar wij bestemd voor zijn in ons leven!

Amaranthe – Het leven als artiest is waar wij bestemd voor zijn in ons leven!

door Wendy Steenmans
268 views 8 minuten leestijd

AMARANTH - GOTHENBUREG  2014 Photo copyright JOHN McMURTRIE
Amaranthe is een paar dagen verwijderd van de release (20 oktober)  van hun derde album Massive Addictive. Ze zijn net terug van hun eerste deel van de tour met Within Temptation door Amerika. Een hele mooie stap vooruit weer voor de band en ook een mooie gelegenheid voor Rockportaal om een gesprekje te voeren met de band. Het interview vind plaats net na de tour en per e-mail. Een interview met Johan (bassist van de band) over het nieuwe album en over de toekomstplannen.
Dank je wel voor je tijd en voor dit tweede interview met Rockportaal.
Dank je wel om ons weer te vragen.
Hoe gaat het met je?
Met mij gaat het helemaal goed. Ik heb een paar vrije dagen gehad. Ik heb het rustig aan gedaan om mijn baterijen weer op te kunnen laden.
Het moeten drukke tijden zijn voor jullie. Een nieuw album wat eraan komt en een US tour met Within Temptation op dit moment. Hoe houden jullie het vol om deze leuke dingen steeds te blijven doen?
Dat vraag ik me vaak ook af. Nee maar eerlijk, ik denk dat we dit kunnen blijven doen omdat we het zo leuk vinden. We vinden er ook steeds de energie voor omdat dit is waar we voor leven. Dit is wat we leuk vinden en waarvoor we bestemd zijn om dit te doen in ons leven.
Hoe gaat de tour zover? Misschien leuke verhalen die je wil delen?
Het eerste deel van de tour wat we nu gedaan hebben met Within Temptation was geweldig in elk opzicht! Een geweldig publiek en zelfs een aantal uitverkochte shows. De support van alle mensen die kwamen om ons te zien en WT was ziek! Er zijn natuurlijk leuke verhalen maar die bewaar ik voor mijn kleinkinderen 😉 Wat op tour gebeurd blijft op tour.
Massive Addictive CoverRPOver het nieuwe album Massive Addictive. Gefeliciteerd met een geweldig album! Waar gaat het album over?
Heel erg bedankt! We zijn allemaal ontzettend trots op dit album. Het is inderdaad een geweldig album en in mijn ogen het beste wat we gemaakt hebben zover. Waar het album over gaat? Dat is totaal aan jullie die de lyrics lezen. het is geen conceptalbum zoals de eerste twee albums.
Hoe reageert de media zover op het album?
De reacties zijn zover gemixt maar over het algemeen positieve en goede reviews. Het lijkt erop dat de meeste mensen het album “begrijpen” en wat we ermee willen bereiken!
Het album draagt de titel Massive Addictive. Waar komt deze titel vandaan?
Het is geen enigma wat verstopt zit in de wolken. Voor ons is dit album simpelweg een Massive Addictive album en dat is ook wat we denken dat het publiek ervan zal denken.
Waar hebben jullie de inspiratie vandaan gehaald voor dit album? De eerste twee albums gingen over het verleden en de toekomst. Hoe zit het met dit album?
Dat is iets wat je zal moeten vragen aan de schrijvers. Maar zoals ik al eerder zei, het is geen concept album met een rode draad erdoorheen.
Wat betekend Massive Addictive voor jou?
Het album is voor mij en natuurlijk proces in de evolutie van de Amaranthe sound en het laat zien dat we wat volwassener geworden zijn,… op weg naar volwassen worden!
Ik heb het album meerdere keren geluisterd en ik ben helemaal verslaafd. Het geluid is meer volwassen en zelfs nog bombastischer. Waarom de keuze voor deze sound?
Exact, wat ik net al zei, we zijn wat volwassener geworden op mentaal en muzikaal gebied. Dit is een natuurlijke stap die we hebben genomen en natuurlijk ook in de richting waar we heen willen!   We wilden het geluid evolueren en niet precies hetzelfde album maken dat klonk als de vorige twee albums. Mensen vinden ons misschien daarom niet leuk maar eerlijk gezegd denk ik dat het een grotere fout zou zijn om het te laten klinken zoals de vorige.
Wanneer ik het nummer “Drop Dead Cynical” voor het eerst luisterende had ik moeite niet te geloven dat ik naar Marilyn Manson. Is hij een soort van inspiratie geweest voor dat nummer?
Ik denk dat hij net zo een grote inspiratie is als alle andere dingen op de wereld in de muziek industrie. Maar ik kan niet zeggen dat hij een specifieke inspiratie is geweest voor dat nummer. Het is simpelweg zo geworden.
Jullie hebben ook een clip gemaakt bij dit nummer. Hoe was dat om deze clip te maken en wat is de boodschap erachter, als deze er mocht zijn?
Het was waanzinnig heet en zweterig tijdens het maken van deze clip. Al het vuur en de vechtscènes namen wat tijd in beslag om deze op te nemen. Ik was één van de vechters in de video en kreeg dus ook de nodige blauwe plekken en builen. 😀
AmaranthebyPatric UllaeusrpEen tijdje geleden besloot Andy te stoppen bij Amaranthe. Dit moet een moeilijke tijd voor jullie geweest zijn?
Dat was het zeker. Het is nooit leuk om vaarwel te moeten zeggen tegen een oude vriend! We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan en er zijn zeker geen vijandigheid of vervelende gevoelens bij betrokken. Hij heeft simpelweg de prioriteit gelegd bij zijn familie en dochter. Dat is zeker iets waar niemand van ons ooit wat over zou zeggen. Familie en kinderen eerst en dat is gewoon hoe het is. Natuurlijk mis ik hem erg maar we zijn nog steeds goede vrienden en hebben nog steeds contact met elkaar.
Henrik is nu de nieuwe grunter / screamer. Waar kennen jullie hem van? Waarom de keuze voor Henrik om deze lege plek in de band te vullen? Hoe is de chemie tussen hem en de rest van de band?
Henrik kenden we al toen hij tijdens een aantal concerten Andy verving toen hij niet mee kon op tour. De keuze voor hem gaf dus geen discussie. Hij is een geweldige kerel, even achterlijk als ons dus hij paste meteen in de groep. Hij is bovendien ook nog een geweldige grunter.
Heeft Henrik ook nog meegewerkt aan het album of was het toen al geschreven?
Hij heeft uiteraard deel uitgemaakt van het album maar Jake, Olof en Elise zijn diegene die al het schrijfwerk voor een album doen.
Even over de artwork van het album. Het is helemaal anders dan we gewend van jullie waren met de andere twee albums. Wat was de inspiratie voor deze artwork?
We wilden iets wat duidelijk weergaf dat we een nieuwe start hebben gemaakt. Dit omdat we dus een nieuw bandlid hebben. Het is dus ook geen concept album, dat waren de andere twee wel. Zoals je wil, een nieuwe start maken.
Wat kunnen we verwachten voor de nieuwe live shows?
Dat we een show zullen geven op de top van onze capaciteit en natuurlijk, zes mensen die de tijd van hun leven hebben.
Wat zijn jouw favoriete nieuwe nummers om live te gaan spelen?
We hebben nog niet zoveel nieuwe nummers live gespeeld. Voor diegene die we al gespeeld hebben is dit voor mij Digital World. Het heeft een fijne groove!
Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
Op het moment staan we op het punt om naar Japan te vliegen om daar op het Loudpark Festival te spelen en dan terug naar de US voor het tweede deel van de tour. Daarna is het even wat rustiger met een paar shows die we dan nog spelen in november en december. Daarna pakken we de draad in februari weer op met een aantal tours. Zover ik kan zien zal ik het komend jaar niet veel thuis zijn. Een heleboel tour plannen zijn nog in de maak maar nog niets wat ik jullie kan vertellen zoals het er nu uit ziet.
We zijn nu aan het einde gekomen van dit interview. Zijn er nog dingen die je kwijt wil aan onze lezers?
Nogmaals dank dat jullie mij nogmaals wilden hebben. Voor diegene die het willen gaan maken in de muziek industrie… geef nooit op, het gebeurd wanneer je het het minste verwacht en heb plezier. Wanneer je er geen plezier meer in hebt wordt het tijd voor een baan over dag.
Zorg voor elkaar en voor jezelf!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00