Home » Ektomorf – Agressor

Ektomorf – Agressor

door Sjoerd van der Zalm
102 views 2 minuten leestijd

EF_A-C_1500x1500Vele cd’s werden gemaakt. Vele tours gingen voorbij. Maar de onhoudbare machine genaamd Ektomorf blijft doorgaan. Na Retribution te hebben uitgebracht begin 2014, ging de band op tournee en nu kunnen we eind 2015 weer genieten van een portie Groove metal. Ik ken Ektomorf ondertussen al een tijdje, maar de band is bij mij door de jaren heen een beetje van de radar verdwenen. Vandaar dat Agressor een mooie aangelegenheid is geworden om te horen hoe Ektomorf nu, na al die jaren, klinkt.
 
Wat mij allereerst opvalt is dat de sound eigenlijk niet tot nauwelijks veranderd is, wat ik een goed teken vindt. Het klinkt allemaal nog even goed en strak als 6 jaar terug. Opvallend is ook hoe energiek het album is. Vanaf beginnummer I tot You’re Not For Me kan ik geen moment stilzitten. Ektomorf laat er letterlijk geen gras over groeien. Leuke aanvulling op de cd is een bijdrage van Cannibal Corpse zanger  George “Corpsegrinder” Fisher aan het nummer Evil By Nature. Het uptempo nummer, gesteund door een sterke groove, klinkt goed en heeft door de dubbelzang van George Fischer en zanger Zoltán Farkas een extra boosaardig tintje.  Opvallend blijft ook hoe diepgaand de teksten van metalmuzikanten zijn. In dit geval zingt zanger Zoltan Fárkas in het nummer Holocaust over de vele slachtoffers die tijdens de tweede Wereldoorlog zijn gevallen. De rest van de cd is, zoals eerder gezegd, lekker energiek,  behalve slotnummer Memento, dat in feite niet uit de toon valt, maar meer een soort rustig einde brengt aan deze drukke, maar leuke cd.
 
Wat mij betreft mag deze machine niet stoppen met draaien. Ektomorf heeft, mij na al die jaren, weer laten horen hoe goed ze zijn. Na de volgende tour, gaan we dan ook maar klaar zitten voor het volgende album van Ektomorf.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00