Home » Iku-Turso – At The Crack Of Dawn

Iku-Turso – At The Crack Of Dawn

door Filip van der Linden
330 views 1 minuten leestijd

Iku-Turso is een Finse blackmetalband met een Nederlandse zanger (Lafawijn, van Nachtvrucht, Orewoet, Terdor en van Lafawijn Records).
Net voor de opnames van hun derde album beslist drummer Myrrys de band te verlaten. Als afscheidsgeschenk neemt hij nog een bijzondere versie op van At The Crack Of Dawn, een nummer dat met Engelse lyrics op dat derde album komt, maar hier in het Nederlands wordt gezongen.
Als B-kantje (nou ja, deze EP komt uit op cassette, met de twee tracks en de outro op elke kant van de tape) is er een fijne cover van Wolf And The Night van de Noorse band Ulver. En met een gitaarsolo van de vorige Iku-Turso-drummer Alp (uit de USA).  Misschien is dat wel de voorbode van de terugkeer van Alp als drummer bij Iku-Turso.
Deze cassette-EP komt uit op Korpituli Productions, het label van de bassist van de band, maar je kan uiteraard ook digitaal luisteren.
Inzake nordic black metal zijn de twee tracks van deze EP top, met de klassieke nordic black-elementen als koud-knisperende gitaarpartijen, al net zo onderkoeld geschreeuw, veel pagan-mystiek in de lyrics en soms onverwachte tempowisselingen. De synthpartijen geven de sound soms een flinke en welgekomen boost. De outro (Aurorae) is op zich goed gemaakt, maar kan mij maar matig bekoren omdat er muzikaal wel heel weinig in gebeurt.

https://iku-turso.bandcamp.com/album/at-the-crack-of-dawn-ep

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00