Home » Our Hollow, Our Home – Hartsick

Our Hollow, Our Home – Hartsick

door Maurice van der Zalm
137 views 2 minuten leestijd

Our Hollow, Our Home komt in maart met het langverwachte debuutalbum Hartsick. Dat staat al een tijdje in de wacht, want op YouTube, waar de video’s van de band 100.000+ hits hebben, dateert de video van Feast For The Crows reeds uit November 2015. Toch is er nog geen label dat deze metalcore-giganten uit de UK een contract heeft aangeboden.
 Met Loneshark wordt een duidelijk signaal door Our Hollow, Our Home afgegeven over wat we mogen verwachten op het nieuwe album. Our Hollow, Our Home bedient zich van een sterke muzikale metalcore-basis waarin een berg energie zit, die er in dertien composities uit wordt geperst. De clean vocals zijn duidelijk aanwezig en vormen een mooi contrast voor het zware geschut dat in de vorm van breakdowns en grunts van Connor Hallisey wordt uitgestort over de luisteraar. Het tempo varieert lekker en bouwt op deze manier voldoende spanning op. Eenzelfde ervaring doet zich voor bij Throne To The Wolves dat krachtig klinkt. Opvallend in deze compositie is samengaan van clean vocals en grunts én het gebruik van piano. De meerstemmigheid geeft een vol geluid en een krachtig signaal.
Dat krachtige pneumatische metalcoregevoel laat zich eveneens ontketenen in nummers als titelnummer Hartsick en het eerder genoemde Feast For The Crows.
Toch is Our Hollow, Our Home meer dan een ‘gewone’ metalcoreband. Het vijftal heeft een bijzonder fraai oor voor melodie en biedt de luisteraar met Worms Wood een meer gangbare compositie. In de compositie Karmadillo weet de band me zelfs mee te laten zingen in een compositie waarin ze zich voordoen als de jonge, maar grote, zware broer van Papa Roach. De diepe breakdowns in de compositie hakken er goed in.
Het overallgeluid in Pride:Lieoness is zeker ook gericht op een breder publiek, terwijl Our Hollow, Our Home het niet schuwt om krachtige, zware elementen te verwerken in de compositie. Deze zware elementen staan ook aan de basis van Pride: Of Might And Mane. Een geweldige compositie die staat als een huis (misschien meer als een bunker zelfs) en waarin invloeden vanuit de nu-metal hoorbaar aanwezig zijn. Naar het einde toe zwakt de kracht af maar dit doet niets af aan de kwaliteit van de muziek. Het album wordt daarnaast krachtig afgesloten met Web Weaver en Fox Blood.
Our Hollow, Our Home levert met Hartsick een album af waarbij het goed toeven is voor de metalcore-liefhebber. Ik wil zelfs stellen dat het verplichte luisterkost is voor deze liefhebber van een goed portie bruut metalcoregeweld, stevige grunts, melodieuze clean vocals en sterke breakdowns.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00